Svart historia har blivit podd!

Svart historia har blivit podd! En podcast är nåt som flera av er har efterfrågat i stort sett sen jag startade det här kontot för över fyra år sen. Det har dröjt för att det har varit supertidskrävande men nu finns den ute!

I podden sätts strålkastarljuset på dom intressanta historiska händelser, platser och personer som har lyst med sin frånvaro i våra historieböcker.

Vissa avsnitt kommer att handla om sånt som hände för hundratals, till och med tusentals år sen. Andra äger rum mer i närtid och berör scener som flera av oss kanske till och med har bevittnat.

Genom att lyssna kommer du att lära dig varför svart historia traditionellt har varit undertryckt, varför det är viktigt att ändra på det och vad kunskap om den kan lära oss om idag.

Slängde ihop en liten trailer som fångar in syftet. Du hittar podden ”Svart historia” överallt där du hittar andra poddar! Här till exempel.

Svart historia-podden görs inte av ett produktionsbolag eller en redaktion. Den researchas, skrivs, produceras, redigeras och mixas av mig. Som ni kan tänka er är det väldigt tidskrävande, så OM ni tycker om podden finns det lite olika sätt ni kan stötta arbetet på:

Helst av allt kan ni gå in på patreon.com/svarthistoria och bli en månadsprenumerant. Det finns flera olika prenumerationer där, och beroende på vilken nivå man lägger sig på får man tillgång till tidigare släpp av podden, reklamfria avsnitt, bonusepisoder och liknande. All info finns på där på Patreon.

Eller, om ni inte vill göra det, så kan ni istället stötta podden genom att ge den ett betyg och skriva en liten recension på appen som ni lyssnar på. Eller bara dela den på sociala medier eller berätta för nån om den.

Oavsett, tack till alla er som lyssnar!